top of page
Szerző képeAdam

Loft enteriőrök - nyers stílus ipari hangulattal

A Loft egy olyan stílus, amely az ipari csarnokok és raktárak jellegzetes kialakítási stílusából ered, amelyek átalakítás után modern lakásokká váltak. Jellemzője a szobák közötti felosztás hiánya, valamint általában nagy ablakok és magas mennyezetek. Egy ilyen belső térben sok, korábban rejtett elem dekoratív elemmé válik, és hangsúlyozza az ipari jelleget. A cikk későbbi részében felvázoljuk, hogy mit kell beépíteni a tetőtéri belső terekbe. Ha pedig még többet szeretne megtudni erről a stílusról, nézze meg más cikkeinket is.


loft beltér

Nyersanyagok

A loftbelsőkre jellemző a nyersségnek és az ipari jellegnek. Az olyan nyers anyagok, mint a beton, a tégla, a fém, a fa és az üveg ideálisak. Minden elemnek állnia kell az időt, és nem szabad túlságosan ápoltnak lennie. Fontos, hogy természetes textúrájuk és színeik részét képezzék a belső térnek.


A loft belső terekben a bútorok általában nyers anyagokból, például fémből, betonból vagy fából készülnek. Kombinálhatók fém elemekkel, például csövekkel vagy ipari elemekkel is. A betontömbökből vagy újrahasznosított fából készült asztalok érdekes lehetőséget jelentenek.


bőrszék

A loft belső terekben a világításnak nagyon fontos szerepe van. A nagy ablakok és a nyersanyagok miatt a természetes fény rendkívül fontos egy ilyen belső térben. Fontos, hogy ne takarjuk el az ablakokat nehéz függönyökkel vagy redőnyökkel, hanem használjunk puha, átlátszó anyagokat, amelyek nem takarják el a természetes fényt. A tetőtéri enteriőrökben gyakran használnak mesterséges világítást is, hogy hangsúlyozzák az ipari jelleget. Ideálisak a fémből, betonból vagy fából készült nyers függőlámpák, amelyek harmonikusan illeszkednek a loft stílushoz. Fontos, hogy a világítás kellően erős legyen, ugyanakkor ne legyen nyomasztó. Ez segít megteremteni a megfelelő hangulatot a térben, és kiemeli a belső tér karakterét.



loft stílusú lámpa

Művészet és kiegészítők


A loft enteriőrökben fontos szerepet játszanak a kiegészítők is, amelyek képesek változatossá tenni bármely teret - erre ideálisak a festmények, amelyeknek utalniuk kell a helyiség ipari jellegére. A gépeket, berendezéseket vagy építészeti elemeket, például hidakat vagy darukat ábrázoló festmények különösen alkalmasak lesznek. Választhat visszafogott színű festményeket is, amelyek kontrasztot alkotnak a belső tér nyers elemeivel.


A loft stílusú szőnyegeknek mindenekelőtt egyszerűnek kell lenniük. A jutából, gyapjúból vagy pamutból készült szőnyegek itt ideálisak. Fontos, hogy színeik visszafogottak legyenek, és illeszkedjenek a belső tér általános koncepciójához.


Színek

A loft belső terekre általában a visszafogott falszínek jellemzőek, hogy hangsúlyozzák a belső tér nyers és ipari jellegét. Ideálisak az olyan színek, mint a fehér, a szürke, a bézs és a barna sötétebb árnyalatai. Érdemes azonban nem elfelejteni, hogy egy ilyen enteriőrben a falak egyúttal a nyers és ipari elemek hátterét is jelentik, ezért a falszín kiválasztását alaposan meg kell fontolni. Fontos, hogy a falszínek ne nyomják el a belső tér többi elemét, hanem harmonikusan egészítsék ki azokat. Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a belső terek színeit, javasoljuk, hogy vegye igénybe profi festők szolgáltatásait - ehhez az online kalkulátorban ellenőrizheti munkájuk árát.


loft belső tér

Összefoglalva, a loft belső terek az ipari csarnokok és raktárak kialakítása által inspirált stílus. Jellemzőek rájuk a nyers anyagok, a nagy ablakok, a helyiségek felosztásának hiánya és a befejezetlen szerkezeti elemek. Egy ilyen enteriőrben fontosak az egymáshoz illő szőnyegek, asztalok, bútorok és festmények, amelyeknek egyszerűnek, nyersnek kell lenniük, és utalniuk kell az ipari jellegre. A tetőtéri belső terek ideálisak azok számára, akik értékelik a minimalista stílust, az ipari jelleget és a tágasságot.

0 hozzászólás

Comments


bottom of page